агенція новин

Як на Різдво не розминутися з Ісусом

Теж це відчуваєте? Передсвятковий настрій вже витає довкола: прикрашені ялинки, величезні вітрини магазинів нагадують казкові сюжети, листівки, рекламки, пісні — все на різдвяні мотиви. Завбачливі господині вже починають скуповувати все необхідне для готування смачних наїдків. До Різдва готуються заздалегідь, намагаючись якомога ретельніше прибрати домівку, оригінально прикрасити, щоб здивувати гостей.

Зрештою, й справді, не так багато часу залишається, щоб відсвяткувати на висоті, з усіма традиціями, та ще й встигнути побачитися з усією родиною, друзями. Найпарадоксальніше, що в тій метушні ми забуваємо про найголовніше, про того, з ким маємо зострітися в час Різдва.

Про те, як правильно підготуватися до Різдва в передачі „Радіо Марія“ розповів ординарій Київсько-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький. Він зокрема підкреслив проблему підміни понять. Зараз більше уваги приділяємо матеріальним речам, а духовний зміст свята втрачається.

Як наголосив гість програми, свято стає центром егоцентризму, „показухи“ і налагодження бізнес-відносин. Маємо культ столу. Та не в цьому суть Різдва. Повинен бути духовний зміст, бо тоді не знайдеться місця Ісусові чи воно буде дуже малим. Навіть інколи вертепи, різдвяні концерти перестали бути прославою Христа. Часто це виступи лише задля аплодисментів.

«У час Різдва Ми переживаємо велику таємницю втілення Бога. Завжди запитую себе, що було більшим страждання для Ісуса: померти на хресті, як людина, чи як безмежний всемогутній Бог увійти в людину? Бог обмежився в своїй силі і уподібнився людині в усьому, окрім гріха. Це велика жертва. Ми забули про прославу Бога, а звернулися до себе», — підкреслив отець Віталій Кривицький.

Папа: В новий рік ступаємо під опікою Пресвятої Богородиці

Зазвичай підготування до свята займає більше зусиль і часу, ніж саме свято. Тож коли воно приходить, багато хто навіть не має сили прийти на Літургію. То хто в центрі цього свята, якщо всі сили використаємо на приготування, а потім на свята падамо „мертвими“. Тоді воно не матиме правдивого змісту, а стане святом для себе, але не для Бога.

«Не відкидаю приготування, але не маємо приділити цьому увесь час і увагу. Церква пропонує готуватися духовно. Якщо б ми сказали комусь, що за п’ять днів до тебе прийде Ісус, то реакція була б різна. Хтось би шукав спосіб примиритися з усіма, хтось шукав би найближчу церкву для сповіді та багато іншого. Ціле наше життя не для того, щоб навчилися готувати різні страви, стали супер дизайнерами, прикрашати найкраще ялинки, а для того, щоб ми жили у згоді з Господом. Адже головним ініціатором приходу Ісуса щоб нас спасти, — є Бог. Але режисером нашої подальшої дороги спасіння, окрім Бога, є кожен із нас. Ми маємо замислюватися, чи стоїмо на дорозі до Нього, чи вже служимо мамоні, — додав священик. — У ці моменти варто запросити Бога, бо Він запрошує кожного з нас. Господь може зцілити не лише християнина, а й людей, які жили невпорядковано. Тому треба більше прибрати у серці, щоб Ісус прийшов і побачив, що ви готувалися.»

 

dyvensvit.org

Підписуйтесь на канал Фіртки в Telegram , читайте нас у Facebook і Twitter , щоб першими дізнаватися про ключові події дня


02.01.2018 1954 0
Коментарі (0)

Çàãðóçêà...
15.07.2018

У випуску говоримо про: помилку Трампа, футбольну вакханалію в Росії, останній тиждень роботи Верховної ради, злидні від Гройсмана, побиття козака Гавриляка, скандальну забудову в Пасічній...

425
15.07.2018
Юрій Андрухович

ФІФА, яку в нашій країні останніми днями так часто й недобре згадують, не завжди стелилася перед Росією. Щоправда, й Росія в ті часи була до певної міри іншою й офіційно називалася Радянським Союзом.

179
11.07.2018

Чого чекати у наших місцевих університетах та які особливості цьогорічного прийому на навчання, нам розповіли ректори трьох національних університетів Івано-Франківська.

847
08.07.2018
Ростислав Ковтун

Існуючий годинник є точною копією автентичного годинника, який висів на Ратуші з дня її побудови і до 2007 року. З 2005 року старий годинник ламався і часто не працював і тому було прийняте рішення виготовити копію оригінального годинника.

598
08.07.2018

У випуску говоримо про: смерть Левка Лук'яненка, скандал в Парламенті, президентську гонку, падіння рівня освіти, хорватів-патріотів, падаючі балкони...

697
02.07.2018

Про створення особливо чутливого для глядача театру, виклики у театральному світі та емоції, які викликає сучасний театр Агенція новин «Фіртка» поспілкувалась з театральним критиком Ярославою Кравченко. Франківцям Ярослава Кравченко більш від

921

Наприкінці сорокових років, з метою покарати німців та знищити дух німецького народу, союзники розгорнули в Німеччині кампанію денацифікації.

171

Якби я писав нову конституцію в конституанті – органі, покликаному до проектування основного закону, -  я би означив українців, в першу чергу, не як громадян, а як мисливців. Гантерів.

113

Щось останнім часом сталося з публічними оптимістами. Чи то їхній оптимізм кудись випарувався, чи то побачили вони зловісні відблиски на пляшках з віскі і пророчі написи на колорадських жуках.

162

Там, де суспільство історично втратило свої вищі касти, квітне такий собі «культ простоти».

155
15.07.2018

Десятки повідомлень про політ над Землею гігантських НЛО жахливої форми щодня заповнюють інформаційний простір.

538
08.07.2018

Дослідники космічного простору активно обговорюють подію, що сталася біля узбережжя США. Там в океан впав великий об'єкт, що світився.

1419
08.07.2018

Часто НЛО спостерігають на півдні країни. Так, в червні минулого року поблизу Тилігульського лиману в Одеській області очевидці зняли на відео поява світних фігур в небі.

222
28.06.2018

Психосоматика. Це такий напрямок в медицині, який займається впливом наших емоцій, страхів і психологічних блоків на здоров’я.

2985 1
28.06.2018

Під час недільної зустрічі з вірними, Святіший Отець поділився думками про те, як реакція оточуючих на події, пов’язані з народженням Йоана Хрестителя, є індикатором справжньої віри.

345
15.07.2018

На будові майстру, котрий знаходився на 6 поверсі, потрібен був робітник, котрий працював на землі.

111
17.07.2018

Уродженка Прикарпаття Уляна Библюк, випускниця Київського політехнічного інституту, зачаровує своєю відкритістю і позитивом.

1254 1
16.07.2018

Дивовижний гриб з червоними пелюстками, які роблять його схожим на морську зірку, відшукали любителі “тихого полювання” в лісі на Прикарпатті.

2966
15.07.2018

Похід зі свічками розпочався біля парафіяльного храму Зарваниці, де зберігається ікона Матері Божої Зарваницької.

1583
15.07.2018

Журналісти склали рейтинг п'яти міст в Україні, де любителі пива мають найбільше можливостей виявити свою прихильність до цього напою.

149